TERIMA KASIH SAHABAT

Wednesday, June 29, 2011

Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina Putrajaya Berciri Freemason

18
Assalamualaikum pada yang selalu singgah membaca di blog syaf ini...

SUMBER : AR-RIFKE


Percaya atau tidak, ramai diantara kita yang yakin dan tahu bahawa banyak senibina di Malaysia ini diselitkan dengan unsur-unsur freemason. Namun begitu ramai pula yang menyangkal dan tidak percaya akan freemason ini. Namun begitu sebagai pendahuluanya sama-samalah anda renungkan 3 hadith Nabi SAW ini..




“Barangsiapa menyerupai suatu kaum maka dia termasuk dari golongan mereka”.
(HR Abu Daud dan Imam Ahmad dari Ibnu Umar.)
“Tidak termasuk golongan ku orang-orang yang menyerupai selain golongan umat ku (umat Islam)”.
(HR Tirmidzi dari Amru bin Syu’aib dari ayahnya dari datuknya.)
“Jangan kalian menyerupai orang-orang Yahudi dan Nasrani..”
(HR Tirmidzi.)

Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina Putrajaya Berciri Freemason

Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.
                                         Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)


Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina Di Alamanda, Putrajaya Berciri Freemason



Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina di Presint 5, Putrajaya Berciri Freemason






Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina Tiang Obelisk Putrajaya Berciri Freemason



Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.

Lebih Lanjut di: http://www.ar-rifke.com/2011/03/bukti-gambar-sebalik-kebenaran-senibina-putrajaya-berciri-freemason.html#ixzz1QemhmeD6

.

18 Response to Bukti Gambar: Sebalik Kebenaran Senibina Putrajaya Berciri Freemason

June 29, 2011 at 6:02 PM Reply To This Comment

syaf,sume ni merisaukan kita la..mcm ne nak menidakkan sume ni lagi sedangkan kita berada di dlm nya?...

June 29, 2011 at 6:10 PM Reply To This Comment

Haha.. nak bagi kukuh sikit senibina tu, kena la buat macam2 gaya.. tibe2 menyamai freemason, kena robohkan semula ke? hoho..

June 29, 2011 at 10:00 PM Reply To This Comment

hurm,, npe ea. . .

June 30, 2011 at 12:45 AM Reply To This Comment

yup.. fremason berluasa

June 30, 2011 at 1:19 AM Reply To This Comment

oohhh tidakk....huhu

June 30, 2011 at 7:30 AM Reply To This Comment

kebetulan ke? memang di rancang sebegitu? freemason pun pertubuhan rahsia....:)

June 30, 2011 at 12:54 PM Reply To This Comment

bukan kebetulan dan mmg dari mula dirancang

June 30, 2011 at 2:58 PM Reply To This Comment

kbenaran nye..freemason da ad kt mlysia sjak bratus thn dlu =='

July 1, 2011 at 12:26 PM Reply To This Comment

Ceh...kalau nak cari silap tu banyak la..tah2 kat badan kita pun ada...kat rumah lagi la...yang penting niat kita...

July 1, 2011 at 1:23 PM Reply To This Comment

Adakah suratan atau kebetulan?

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/07/facebook-baik-ke-tak-baik.html

July 2, 2011 at 11:32 AM Reply To This Comment

Tak masuk akal gler.ia hanya bentuk.design.buka semua tiga segi itu piramid.tak perlu paranoid

July 4, 2011 at 2:32 AM Reply To This Comment

Jika seseorang itu mempelajari senibina dari interior design sehinggalah exterior design termasuk landscape biasanye mereka terikat dengan basic concept seperti orang melukis lukisan di kanvas atau kertas lukisan ada basic line utk tanah air dan awan pandangan aras mata dan lain2.

1.Kesimpulannye kita mungkin terperangkap dengan taktik org2 bkn islam untuk memecah belahkan umat2 muhammad dan secara tidak langsung senibina itu terbina secara tidak sengaja atau tidak disedari.

2.Dizaman internet ini mungkin arkitek memang membuat seni bina seperti itu kerana ketandusan idea berdasarkan monumen2 yang beradadi negara2 lain dia pun "copy n paste" ataupun memang disengajakan.

3.Gambar dari setalite bukanlah asli sangat lebih2lg dari google earth mungkin "mereka" telah mengedit gambar2 itu.

Kesimpulannya orang yahudi dan nasrani apabila merancang untuk membuat sesuatu perancangan bagi menakluk sesuatu kaum mereka tidak membuat secara segera tetapi secara jangka masa panjang tetapi success contohnya bagaimana mereka menguasai Vatican city, Amerika dan eropah.
Mereka menjajah ekonomi dan pemimpin negara tiada pilihan lain kecuali menjadi lembu dicucuk hidung.
Malaysia pun tidak terkecuali lihatlah Wilayah pembangunan Iskandar, pulau batu putih, tanjung pagar lihatlah siapa penasihat GLC malaysia dan penasihat Singapura sekarang ini kita kehilangan Pulau Batu Putih dan Tanjung Pagar yang Singapura tiada geran. 99 Tahun lagi 1000 ekar@hektar tanah yang di beli oleh singapura di WPI akan jadi milik siapa?

sebagaimana israel di tengah2 bumi arab sebegitulah akan jadi di bumi Malaysia.

Sekarang ini US melabur di Malaysia berbelion2 ringgit dan menyokong pembinaan loji nuklear(walaupun belum dibina lg stkt ini)akan datang apabila adapemimpin malaysia yang lantang spt Tun Mahathir atau lebih baik dan tidak pro Amerika maka ketika itulah negara kita akan senasib spt Iran,Iraq dan Libya(Korea Utara terkecuali coz masih blm diserang dan bkn negara islam)
Yang terbaik Ingat pesan Tun Mahathir Islam mesti bersatu negara2 islam mesti mewujudkan matawang sendiri spt euro tetapi negara2 arab yang kaya berdegil so macamana nak bersatu??????macamana nak menentang musuh Islam kalau orang2 islam berpuak2.
Org bkn islam keep on menyebarkan idealogi mereka tanpa kita sedar dan bila kita sedar dah terlambat. Xkan nak robohkan bangunan2 tersebut?

July 4, 2011 at 3:13 AM Reply To This Comment

@JMY1230

THank sbb Sudi bertukar pandangan kat sini....

Pertama kali dalam syaf berblog nie mendapat komen yang teramat pjg.. dan amat2 berguna...

July 7, 2011 at 2:44 PM Reply To This Comment

Agaknye gomen kita pun dh kna kontrol oleh mata satu ni..huhuhuuu...

July 8, 2011 at 8:16 PM Reply To This Comment

mungkin kita tidak mengetahui yang "semua" ini "mungkin" telah dirancang (=

July 30, 2011 at 10:52 AM Reply To This Comment

astaghfirullah al'azim

August 8, 2011 at 6:07 AM Reply To This Comment

dah pemimpin gunakn khidmat puak2 yahudi mcm mane nk elak... kite sbg rakyat kne alert....

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

September 11, 2011 at 10:35 PM Reply To This Comment

Benda ni mmg benar...mugkin kita saja tidak tahu. Yalah, kita bg kepada pereka luar negara bukan islam yg rancang. Kita xtau ape2. Kpd Meet Uncle Haire, bnda ni mmg masuk akal n bukan hanya design. Kubah penyerap kebaikan, manakala pyramid penyerap kejahatan. Kalo makin byk design pyramid di dunia, makin tinggi kuasa kejahatan di bumi Allah SWT ini. Bkn paranoid, tp hanya berkongsi ilmu Allah. =) Nau'zubillahi min zalik.

Post a Comment