TERIMA KASIH SAHABAT

Sunday, June 26, 2011

Contest : Banner / header Saya Cantik

18

Tengok banner kat atas nie sememangnya cantik kan...
Sesuai ngan tajuk Contest Banner Saya Cantik...
Kalau Nak Tahu Lebih Lanjut Meh Klik Kat ( SINI )


Syarat Penyertaan :

  1. Korang mesti copy banner contest kat atas tu, lepas tu letak dalam entri penyertaan korang.
  2. Letak juga banner blog korang yang kreatif dan cantik tu dalam entri tersebut. Size bebas. 
  3. Kalo tak ada banner, nak letak header pun kami terima, ikut suka korang, kami nak tengok kreativiti dan makna-makna tersirat disebalik benda-benda tu (hasil karya korang) berkaitan dengan blog korang. hehehe.. mesti ada kaitan betul tak? tak kan letak suka-suka je :)
  4. Letak tajuk entri korang : Contest : Banner/Header saya cantik
  5. Cerita skit dalam entri korang pasal Banner/Header yang memberi makna kepada blog korang.
  6. Ajak la sesapa kengkawan blogger korang kalo diorang nak join. dan link kan ke blog ni.
  7. Hantar link entri korang kat dalam comment entri ni sebelum 11.59PM 27 June 2011
  8. Nak Follow blog ni di alu-alukan (Tiada paksaan) *Dalam hati ckp, tak follow disqualified!!*
  9. Nak Like Fanpage FB adamainaa dan CamfrogFM juga dialu-alukan (Tiada paksaan).
Ok Dah Baca Syarat-syaratnya..

Disini syaf mempertaruhkan header Sekadar Nukilan Ikhlas @ tajuk blog Syaf...
Walaupun ramai bloger-blogger yang hebat menyertai contest nie..tapi tak salah kalau mencuba..

Nak terima lah persembahan header dari syaf untuk santapan mata para-para juri yang mengadakan contest ini...


Cerita disebalik header Sekadar Nukilan Ikhlas ini..

Border :
  • Bahagian tepi border yang bagaikan tercarik-carik melambangkan semangat api yang bersemarak didalam jiwa yang sentiasa melindungi rangkuman RASA.. Segenap kasihsayang dalam cinta yang terbias dalam pelukan semangat itu... Sentiasa terjaga RAPI..
Background :
  • Ikon manusia yang sedang menikmati kebesaran ciptaan ALLAH.. Mencari ILHAM dan idea, ada sesuatu yang hendak disampaikan atau diceritakan.. 
  • Permandangan senja - Ibarat RAHSIA yang tak pernah habisnya.. RAHSIA akan berlalunya siang dan bermulanya malam..
  • Gunung - Melambangkan ke TEGUHAN jati diri.. Berpasak dibumi NYATA, kukuh sekental jiwa..
  • Air LAut - Melambangkan kelembutan kasih sayang , walupun sesekali riak bergelombang bergelora menghentam tepian pantai , itu lah rencah perjalanan kehidupan.. Dimana perasaan Bersemadi kembali tenang..
Ikon Tangan serta Pena :
  • Disini lah bait-bait tinta melakar, menghimpun segala kisah erti sebuah PERASAAN dalam CORETAN AKU, KAMU DAN KEHIDUPAN..
  • Bersama Slogan ~~~Aku Hanya pEngHUnI DI Alam Nie.. mEnCarI sebERapa BanYak PenGaLamAn Dalam MeNiti pErJaLanAn Hidup ini SehinGGa Mata TertUtuP~~~..
*****

Disini syaf nak tag kekawan syaf untuk turut serta dalam contest ini....

Fuh banyak lak TerTAG nie.. 

Ok syaf sudahi dengan assalamualaikum.. Hope diterima penyertaan syaf ini...




.

18 Response to Contest : Banner / header Saya Cantik

June 26, 2011 at 12:55 AM Reply To This Comment

nseb xkne tag. haha. tp, mmg da jump da cntse ni. header syaf mmg cntek pon :) then, syaf pndy bkte2. haha. XD

June 26, 2011 at 12:58 AM Reply To This Comment

heade yg smat :0

June 26, 2011 at 1:32 AM Reply To This Comment

assalamualaikum :) thanks yer join contest yang tak seberapa tu. hehe. anyways, nice description. sangat2 sedap bila baca dan bila tengok header tu, macam tepat je menggambarkan apa yang tuan blog cakap :) hehe. salam perkenalan dari adamainaa :)

June 26, 2011 at 3:27 AM Reply To This Comment

majokkz.z.... sebab tak tag nad :(

June 26, 2011 at 10:28 AM Reply To This Comment

huhuhu .. terbaik2 .. header yang hebat :) semoga syaf berjaya :D

June 26, 2011 at 10:49 AM Reply To This Comment

wah,bagus ni syaf... suka2..

header syaf cantik,huraian mengenai header pn kemas..mmg baik,hehehe.. semoga berjaya syaf!

June 26, 2011 at 3:06 PM Reply To This Comment

alamak.. telah di tag pulak... hahahaha ape lah mksud header chico yng comel bersama katak tue.. hahaha

June 26, 2011 at 4:11 PM Reply To This Comment

shaf cantik banner atas tu..malu blog bro,

June 27, 2011 at 12:59 AM Reply To This Comment

nama blog cek tu silap
header lawa nak join pon malu...

June 27, 2011 at 4:50 AM Reply To This Comment

ok bro saya dah sahut cabaran ni

Contest : Banner/Header saya cantik

June 27, 2011 at 10:56 AM Reply To This Comment

wahh sudah bertukar header...
chantek...tp tanak join kot....
huhuhu :P

June 27, 2011 at 11:07 AM Reply To This Comment

very nice header...
gud luck ye..
caiyok2..ganbatene..hehe

June 27, 2011 at 8:50 PM Reply To This Comment

perghh. semoga menang! ayat2 sume berbunga dah tu. hehe ^__^

June 28, 2011 at 4:47 AM Reply To This Comment

eh, syaf. soey. fya tak pasan. soey2. maaf syaf :'( soey sayf. adoOs. maaaaaaaf :'(

June 28, 2011 at 4:51 AM Reply To This Comment

syaf. minta maaf. adoi serba salah da :/

June 28, 2011 at 10:50 AM Reply To This Comment

Blogwalking! lawati blog saya bgi saper yang belum lawat dan sudilah follow. :D

CANTIK HEADER!

June 28, 2011 at 11:19 AM Reply To This Comment

taniah. syaf menang tempat ketiga contest ni :)

Anonymous
November 19, 2011 at 3:26 PM Reply To This Comment

Terima kasih untuk blog yang menarik

Post a Comment