TERIMA KASIH SAHABAT

Tuesday, June 28, 2011

Google Page Rank (PR) Sekadar Nukilan Ikhlas Sudah Naik

24
Assalamualaikum Semua...

Disana-sini HEBOH orang memperkatakan tentang rank sesebuah blog.. Untuk maklumat korang semua baru-baru ini GOOGLE telah mengemas kini senarai (PR) setiap website diseluruh DUNIA..

JOM CHECK PR DISINI :



Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
So Blog syaf SeKaDar NukiLAn iKhLAs pun terkena tempiasnya yang dulu yang PR0 sekarang sudah PR2..
Terus terang syaf katakan yang syaf tak tahu sangat apa yang dikatakan dengan PR nie.. Tak tahu apa kelebihan serta keistimewaan PR nie..


Google PageRank Checker

Secara jujurnya syaf masih lagi cuba untuk memahami apa itu PR dan jugak SEO.. Disini yang cuba ambil petikan dari sebuah blog http://www.tutorialblogging.co.cc/

Apa itu PAGE RANK ??:

Tentunya sudah banyak yang mengetahui tentang Google PageRank. Bagi yang belum mengetahui, saya akan menjelaskan sedikit mengenai pagerank dan apa kegunaan pagerank. 

PageRank (PR) adalah nilai/angka yang diberikan oleh google terhadap suatu website. Page rank juga termasuk bagian dari SEO dan merupakan salah satu faktor penting dalam menentukan ranking website pada hasil pencarian google selain dengan pengoptimalan keyword

Nilai yang terdapat pada pagerank terdiri dari 0-10. Lalu, bagaimana google menentukan pagerank suatu website? Pagerank ditentukan oleh jumlah link yang tertuju ke website Anda. Dan tentunya tidak sembarangan link, namun link yang berkualitas.

Untuk itu, Anda harus terus mencari backlink yang berkualitas ke situs/blog Anda. Dengan banyaknya link yang tertuju ke blog Anda, maka Anda akan memperoleh beberapa keuntungan.
  • Dapat meningkatkan PageRank
  • Dapat menambah trafik (jumlah pengunjung)
  • Mempopulerkan website Anda
  • Dan dapat meningkatkan posisi website Anda di search engine
PageRank yang tinggi memang perlu untuk situs/blog Anda. Tapi pengoptimalan keyword juga tidak kalah pentingnya dalam meningkatkan ranking blog Anda pada hasil pencarian google dan search engine lain. Untuk itu Anda perlu membaca posting yang telah saya buat mengenai pengoptimalan keyword pada artikel 5 Tips Dasar SEO.

Nah, sekarang Anda sudah tahu apa itu google pagerank dan kegunannya. Sekarang yang perlu Anda tahu, yaitu bagaimana cara meningkatkan pagerank blog Anda. Untuk mengetahuinya, silahkan baca di sini.

Sumber http://www.tutorialblogging.co.cc/

Dan selain dari PR, SEO juga memainkan peranan yang penting untuk sesebuah blog itu untuk lebih dikenali..

TIP-TIP SEO :

Pada page ini anda akan lihat himpunan tips-tips SEO dari blog rakan-rakan blogger. Himpunan link tersebut termasuklah tutorial, artikel, widget dan semua serba sedikit mengenai dunia SEO tidak kira sama ada berplatform Blogger(Blogspot) mahupun Wordpress. Setiap link yang dipaparkan dibawah akan dibawa terus ke blog penulis dan mempunyai credit kepada penulis. 



SUMBER : 



Syaf rasa mungkin ini sahaja dulu yang dapat syaf kongsi pada semua..

P/S : CARI LAH ILMU SEBANYAK MANA YANG ANDA MAHUKAN , JANGAN ADA RASA PUTUS ASA... TERUS BERUSAHA..




.

24 Response to Google Page Rank (PR) Sekadar Nukilan Ikhlas Sudah Naik

June 28, 2011 at 11:38 PM Reply To This Comment

wahh tahniah ye syaf.. lepas ni kene la maintainkan trafik tu pulak.. hehe ^___^

June 28, 2011 at 11:48 PM Reply To This Comment

@Siti Safiyyah
Mekasih SS... tu lah nak kena bnayak cari ilmu macam mana lak nak mantainkan trafik lak...

tahniah gak untuk ss Taw.. PR4

June 28, 2011 at 11:53 PM Reply To This Comment

semoga berjaya SY@F :)

June 29, 2011 at 12:14 AM Reply To This Comment

As Salam,

fuhh..ramai la blogger buat en3 pasal PR ni..mula2 wyna pun terpinga2 bila dengar PR..bila bc en3 abg syaf ni..terus tahu..hee~
chaiyokk..chaiyokk :)

June 29, 2011 at 12:14 AM Reply To This Comment

huhu..bnyknye nk kene baca tp mesti baca sbb bnyk yg BS nk tau pasal blogging ^_^

June 29, 2011 at 12:40 AM Reply To This Comment

@Abdul Farique
terima kasih af...
mari kita semarakkan lagi dunia blogger

June 29, 2011 at 12:40 AM Reply To This Comment

@Wyna Nubies
thank wyna..
wyna pun dah PR3... :)

June 29, 2011 at 12:41 AM Reply To This Comment

@izzati wanie
tak Apa Bs pelan2 bljr macam syaf Gak mula dari bawah..

June 29, 2011 at 1:20 AM Reply To This Comment

tahniah ya...
wahhh bnyk info yang awak kongsi...terima kasih tau :)

June 29, 2011 at 3:05 AM Reply To This Comment

banyaknya :D

June 29, 2011 at 6:26 AM Reply To This Comment

perkongsian yg bagus. thnx 4 backlink

June 29, 2011 at 6:43 AM Reply To This Comment

woah..dah maju..cayalah syaf..teruskan sampai dapat PR10 ek. hehe..

June 29, 2011 at 7:06 AM Reply To This Comment

terima kasih syaf..baru aku tau apa itu PR..:)

June 29, 2011 at 7:22 AM Reply To This Comment

byk info ni
menampakan blogging ni sesuatu yg serius

June 29, 2011 at 11:46 AM Reply To This Comment

kb punye PR0..heheh

June 29, 2011 at 1:34 PM Reply To This Comment

tahiah syaf dapat PR2, nice heheh!

June 29, 2011 at 5:44 PM Reply To This Comment

bagus tips anda. manafaat amat besar. pr saya 2 juga, belum naik lagi

saya ada artikel macam blog ini, lihat dan komen, boleh tukar link di sana nanti.

http://cpintrass.com/blog/tip-blog/cara-nak-naik-google-pagerank-macam-kujie2-com-pr5/.html

June 29, 2011 at 6:11 PM Reply To This Comment

fuyoo syaf.. hihi..
btw, tahniah! PR2 bukan senang! :P

June 30, 2011 at 6:37 AM Reply To This Comment

bila la nak naik pagerank saya ni..

-----------------------
nak ajak join ohbelog.com, komuniti blogger terbaru Malaysia..
daftar dan dapatkan traffik free..
http://ohbelog.com/

July 1, 2011 at 11:20 AM Reply To This Comment

entry yg mmg trbaik..aip aip sifu,pasni blh ajar spanar ye mcm mna nk buat..
msti bljr dri blogger mantop mcm syaf,jejaka terhangat dan suffer8zine..

July 2, 2011 at 12:51 PM Reply To This Comment

@Oh!Belog
Oh belog DoNe...

July 2, 2011 at 12:52 PM Reply To This Comment

@Spanar Buruk
Erk... Mana Ada sifu.... SYaf Pun Masih Banyak BenDa Nak bljr Lah SBk..

July 9, 2011 at 2:44 PM Reply To This Comment

Waa, hebat tu PR 2/10.. TAHNIAH! Tip pun boleh tahan banyaknya, ehe. Kebanyakan dari orang yang sama.. Jadi cadang, harap dapat 'diindeks' dengan > baik supaya nampak lebih kemas.. d(^^,)

Jemput Baca: MENANTI NUFFNANG ISLAMIK

Post a Comment